Information angående covid-19

Det är många som har frågor och funderingar om omständigheterna kring coronaviruset (covid-19) och vår högsta prioritet är allas hälsa och välmående. Vi övervakar ständigt händelseförloppet och följer dagligen rapportering och relevanta riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och agerar i enlighet med dessa. Här samlar vi information och svar på vanliga frågor som inkommer.

Just nu får vi väldigt många telefonsamtal och vi beklagar att kötiderna periodvis kan vara långa. Vi vill därför i första hand hänvisa frågor och funderingar kring covid-19 till mail: info@pitehavsbad.se

FAQ CORONA/COVID-19​

På Pite Havsbad är säkerheten för våra gäster och personalen första prioritet i alla lägen. Under rådande omständigheter har vi utökade rutiner gällande hygien, hälsa, städning och mat. Vi har även inför rutiner samt avståndsmarkeringar på de platser på Pite Havsbad där det kan uppstå mycket folk på begränsad yta. Vi ber alla gäster att vänligen respektera dessa och uppmanar alla att följa de riktlinjer och regler som finns. Vår personal har direktiv om att stanna hemma vid minsta lilla symtom och därför vill vi även att du som gäst gör samma sak.

 

Vi följer de direktiv som regeringen och Folkhälsomyndigheten går ut med och följer ständigt utvecklingen och anpassar våra rutiner efter det. I samråd med myndigheterna kommer vi kontinuerligt att bedömma behovet om att vidta andra åtgärder och informerar löpande på vår hemsida gällande detta. 

När du reser med husvagn, husbil eller tält så reser du med ditt eget boende och har god möjlighet att kontrollera din egen närmiljö. På vår campingplats har vi strikta brandregler som gör att varje ekipage ska ha gott om utrymme mellan varandra. Tänk på att alltid ställa upp ditt campingekipage enligt de uppställningsanvisningar som finns så blir det ett stort säkerhetsavstånd till närmsta granne. På så sätt säkerställer du att det finns gott om luft omkring dig och kan campa tryggt. Om vi märker av att det bildas stora sammankomster som bryter mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer så kommer vi att säga till.

Vi jobbar redan nu med stärkta rutiner på anläggningen för att säkerställa en trygg miljö för gäster och personal. Samma rutiner kommer givetvis även gälla de gemensamma utrymmena på campingen. Du som gäst ska känna dig lika trygg hos oss oavsett om det är i servicehus, restauranger, hotell eller stuga.

Om vi märker av att det bildas stora folkmassor i och utanför servicehusen så kommer vi att säga till. Vi kommer även att jobba med tydlig skyltning för att tydliggöra och påminna om de regler och riktlinjer som finns. Men här krävs det att vi hjälps åt, vi har alla ett personligt ansvar att se till att dessa riktlinjer följs – Håll avstånd till varandra och visa respekt för andra gäster. Vänta utanför servicehuset om möjligt, eller kom tillbaka vid en annan tidpunkt.

När du hyr en stuga hos oss så har du ditt eget boende med avgränsad yta och egen uteplats. Här finns gott om möjligheter att kontrollera sin närmiljö och känna sig trygg under sin vistelse. Alla våra stugor hyrs ut med självhushåll vilket betyder att du sköter allt själv – Se det som ett eget hem.

Vi säkerställer städningen mellan gästerna efter avresa och lägger extra stor vikt på kontaktytor som t.ex. handtag, strömbrytare, tvättställ, fjärrkontroll mm.

För både gästernas och personalens säkerhet kommer vi ha stärkta regler vid incheckning av camping och stugor som sker i Campingreceptionen. Vi kommer endast tillåta de gäster som checkar in att vistas i campingreceptionen för att undvika onödig trängsel och för att skapa en trygg miljö. 

Äventyrsbadet öppnar igen till midsommar. För att du som besökare och vår personal ska känna dig mer trygg så kommer vi att begränsa antalet badgäster till häften. Bubbelpoolerna begränsas till max 4 personer per pool samtidigt. I omklädningsrummen spärrar vi av vartannat skåp för att skapa mer utrymme. För att påminna badgästerna att hålla avstånd till andra gäster i köerna kommer vi att markera ut avstånd på golven.

Leklandet kommer att öppna midsommar. Vi kommer endast att släppa in ett begränsat antal personer samtidigt i leklandet för att minska köer och trängsel. Vi kommer att ha tydlig skyltning om de regler och riktlinjer som gäller och ber alla gäster att vänligen respektera och följa dessa för allas trivsel. Om personalen märker att dessa inte följs så kan de tillfälligt stänga leklandet pga. säkerhetsrisk. 

Spaavdelningen kommer att öppna midsommar och vara öppen hela sommaren för besökare som vill koppla av med dag-spa. Nytt för i år är att vi begränsar takterrassen till endast spagäster. Detta för att du som spagäst ska få exklusiv tillgång till takterrassen och kunna njuta av sol, utsikt och takpool i lugn och ro.

I sommar kommer vi att ha öppet Tavernan, Trapper Taco & Bar samt restaurang Skeppet. Vi har ökade rutiner för städning av alla våra lokaler och våra utrymmen rengörs dagligen med desinfektionsmedel, dvs. kortläsare, kontaktytor, möbler, handtag etc.

Restaurang räknas inte som allmän sammankomst, utan omfattas istället av trängselregler (läs Folkhälsomyndighetens direktiv här). Det betyder att vi ska se till att det inte skapas trängsel, att vi ska hålla avstånd till varandra, placera ut gäster med mer avstånd och minimera köbildning. Genom att följa direktiven har vi inget barhäng, vi har ökat avståndet mellan borden för att göra det luftigare. För att undvika köer kommer man på alla våra restauranger i sommar kunna beställa mat och dryck direkt från bordet via appen Happy Order.

Det kommer även finnas möjlighet till take away på alla restauranger. Förbeställ enkelt din mat via appen Happy Order – för antingen avhämtning eller utkörning till er husvagn eller stuga. 

På Pite Havsbad har vi en kilometerlång sandstrand där det finns gott om plats för strandbesökare att bre ut sig och hålla avstånd till varandra. 

På området finns tivoli, trampolinpark och Glasshuset som alla tre ägs av Nöjeslandet. Öppnar till midsommar. 

Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid ett senare tillfälle.

hur påverkas våra evenemang?

Regeringen har på rekommendation av Folkhälsomyndigheten fattat ett beslut om att stoppa publika evenemang med fler än 50 personer i hela landet. Vi har just nu dialog kring våra evenemang, då beslutet är så pass nytt att vi i dagsläget inte vet om evenemang kommer att skjutas fram till ett nytt datum eller ställas in. Vi jobbar på att snabbt hitta en lösning och uppdaterar informationen löpande så snart vi vet mer och när tydligare förutsättningar är klara.

Nytt datum 26/9 2020. Biljetter som bokats via Tickster flyttas automatiskt och gäller för de nya datumen. Bokningar av boendepaket, middagspaket och enskilda biljetter som gjorts via Pite Havsbad flyttas också automatiskt över till det nya datumet. Vid frågor, vänligen maila info@pitehavsbad.se

Följande gäller de som bokat Brolle. Gäster som enbart köpt konsertbiljett via Nortic kommer betalas tillbaka, det kan dock ta några dagar innan pengarna syns på kontot. Gäster som bokat boendepaket eller middag, vänligen ta kontakt via mail: info@pitehavsbad.se så hjälper vi er. 

Vid eventuella frågor, vänligen maila info@pite-havsbad.se i första hand, eftersom vi för tillfället har begränsade öppettider på grund av coronaviruset. Har du inte möjlighet att maila är telefon öppen mellan kl. 17:00–19:00.

På grund av rådande situation med coronaviruset har vi beslutat att flytta evenemanget med Lasse Stefanz och Vikingarna. Nytt datum för evenemanget är 14 november 2020. 

Köpt biljett gäller. Biljetter som bokats via Nortic.se flyttas automatiskt och gäller för de nya datumet. Bokningar av boendepaket, middagspaket som gjorts via Pite Havsbad flyttas också automatiskt över till det nya datumet. Vid eventuella frågor, vänligen maila info@pite-havsbad.se i första hand, eftersom vi för tillfället har begränsade öppettider på grund av coronaviruset. Har du inte möjlighet att maila är telefon öppen mellan kl. 17:00–19:00.

Flyttas till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

Evenemanget flyttas till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

Flyttas till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

Flyttas till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

NEW DATE: 5 AUGUST 2021 

As a result of the government's decision regarding crowds, it is not possible to hold Tomas Ledin's concert at Pite Havsbad on July 1, but the concert will be moved until August 5, 2021. The safety of artists, fans and staff is always our top priority and we take action according to instructions from the authorities.

Hold on to your ticket - it will still be valid for the new date.

My friends,
I have waited with this decision for the longest time, have washed my hands, kept my fingers crossed and hoped. But that's what happens now, no concerts this summer. I can already hear the silence.

In early February, my musicians and I met to plan for the upcoming tour. We were really looking forward to meeting you all around the country again, as well as in Finland and Norway. The frustration is obvious, I will miss that beautiful atmosphere that arises when we together let the songs, joy and love lift in the summer night. Now, instead, the concerts will be moved to next summer. We all know the reason and only together can we get through this trying time. Therefore sends a heartfelt and warm greeting to everyone in healthcare and to everyone who is there for their loved ones. You are our great heroes.

Och naturligtvis, en hälsning till alla er som sett fram emot de nu framflyttade konserterna.
Förhoppningsvis ses vi nästa sommar – Håll ut!

From quarantine,
Tomas

Information about tickets and accommodation:

Accommodation and tickets via Pite Havsbad: Bookings for accommodation and tickets made via Pite Havsbad are automatically transferred to the new date. If you have any questions, please email info@pite-havsbad.se in the first place, as we currently have limited opening hours due to the coronavirus. If you do not have the opportunity to email, the phone is open between 17:00-19:00

Tickets purchased via Nortic.se: Tickets purchased via Nortic.se are also moved automatically and are valid for the new date. If you have questions about your ticket, contact Nortic.se. Read frequently asked questions and answers here. 

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra konserten med Magnus Uggla, Miss Li & Petter i Piteå den 21 augusti, utan konserten kommer att ställas in. Kontakta er biljettåterförsäljare för eventuella biljettfrågor och återlösen!

Vi uppdaterar när ny information finns. 

FAQ CORONA/COVID-19​

Under rådande situation i landet och världen vill vi informera om vårt arbete med att minska smittspridning. Hotellgästernas och personalens säkerhet är vår första prioritet i alla lägen. Hotellen håller öppet, men med förändrade öppettider och extra uppmärksamhet på säkerhetsbilden för gäster och anställda. På våra hotell är hygien och renlighet alltid högsta prioritet. Vi har infört utökade rutiner gällande städning och desinficering.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer när det kommer till både gäster och personal. Vi följer ständigt utvecklingen och anpassar våra rutiner efter det. Bland annat innebär det:

 • Vi följer riktlinjer och rekommendationer från lokala hälsovårdsmyndigheter.
 • Strikta rutiner för vår personals handhygien i samband med köksarbete, måltider och toalettbesök.
 • Personal som handskas med mat ska alltid ha plasthandskar på sig.
 • Stärkta rutiner för städning, rengöring och hygien.
 • Stärkta rutiner för desinficering av frekvent använda ytor som dörrhandtag, kortterminaler och hissknappar.
 • Placerat ut extra resurser av handsprit i frukostmatsal, restaurang och receptioner.
 • Personalen stannar hemma vid förkylning med halsont, feber eller hosta. Även om symptomen kan anses milda.
 • Vi håller rekommenderat avstånd från kollegor och gäster.
 • Vi har även rekommenderat personal att undvika stora folksamlingar på ledig tid


Ändrade rutiner för mat & dryck

 • Vår frukostbuffé ersätts med förpaketerade frukostpåsar
 • Alla buffér ersätts med tallriksservering
 • Fika tas bort

Vi har jobbat stenhårt för att du som gäst ska ha samma upplevelse hos oss som vanligt, trots denna ovanliga och tuffa situation. Nu är vi dock i ett sådant läge där det inte längre är möjligt för oss att bibehålla samma öppettider. Våra öppettider har förändras pga. rådande omständigheter med covid-19. Bland annat så har vi fr. o. m 6 april stängt Äventyrsbad, Skeppet och våra restauranger tills vidare. Här hittar ni våra aktuella öppettider.

Vi följer de riktlinjer som kommer från myndigheter och regering och i nuläget finns inga beslut att stänga ner anläggningen. Vi anser att det är tryggt för hotellgäster, konferensgäster och anställda att hålla normal drift så länge råd från myndigheterna hörsammas. Vår personal är utbildad i att hantera situationer som kan uppstå på vårt hotell och vi har tillit till deras kompetens. 

Så länge området inte ses som en riskzon så gäller ordinarie avbokningsregler. Du kan läsa mer om av- och ombokning längre ner. 

I dagsläget följer vi de avbokningsregler vi har, ni kan läsa mer om dessa längre ner. Om regering eller myndighet ändrar sina riktlinjer, tar vi beslut efter dessa riktlinjer.

Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid ett senare tillfälle.

VAD GÄLLER FÖR AV- OCH OMBOKNINGAR?

Vi vill att du ska känna dig trygg med att planera in din vistelse. Därför erbjuder vi nu kostnadsfri av- och ombokning vid alla nybokningar från och med 19 mars. Erbjudandet gäller till och med 1 juni, därefter gäller ordinarie av- och ombokningsvillkor. För fri avbokning i sommar – se våra refundable priser!  Läs mer om erbjudandet

För bokningar gjorda innan den 19 mars gäller ordinarie av- och ombokningsregler. 

OBS! Detta gäller bokningar som är gjorda via Pite Havsbad. Om du har bokat rum via en annan aktör som exempelvis Hotels.com, Expedia eller Booking.com gäller deras avbokningsregler.

Följ utvecklingen på krisinformation.se och folkhalsomyndigheten.se