Franska charterturister anländer till Pite Havsbad för exotiska vinteraktiviteter – över 15 000 gästnätter

Pite Havsbad står redo för att välkomna första gruppen charterturister som anländer nu på fredag den 22 december för att få uppleva en äkta norrländsk vinter. Turisterna får bland annat ta del av exotiska aktiviteter på fruset hav så som skoterturer, hundspann, norrskens- och rensafari. Det är i samarbete med franska turoperatören Quartier Libre som Pite Havsbad expanderar sin vinterturism och nu förbereder sig hotellet, aktivitetsföretag och handeln i Piteå för att ta emot de franska gästerna på bästa sätt.

Gästerna kommer flygas direkt från Paris till Luleå med chartrade plan varje vecka med start i slutet av december fram till april. Planen rymmer 170 passagerare och respektive gäst stannar en vecka på Pite Havsbad, vilket beräknas generera över 15 000 gästnätter. Satsningen är ett resultat av ett strategiskt och gemensamt arbete inom destinationen Swedish Lapland för att locka utländska besökare till regionen. I det arbetet har såväl organisationer som företag medverkat.

– Det känns fantastiskt att fortsätta utveckla vinterturismen ytterligare i norra Sverige med charterturism till Pite Havsbad. Med hotell, stugor, nöjen och aktiviteter erbjuder vi en unik vinterby med ett brett aktivitetsutbud både utomhus och inomhus. Gästerna som stannar en hel vecka hos oss kan välja bland allt från aktiviteter på fruset hav så som skoterturer till norrskenssafari eller kombinera ett spabesök med ett dopp i isvaken, säger Tobias Lindfors, Koncern VD och huvudägare av Pite Havsbad Group.

Under vinterhalvåret förvandlas Pite Havsbad som är Nordens största turist- och konferensanläggning till ett magiskt vinterland – en vinterby med bland annat hotell, stugor, restauranger, nöjen, spa och ett stort aktivitetstubud, i ett med havet. Gästerna kan välja bland exotiska vinteraktiviteter så som hundspann, skoter, längdskidåkning, icebuggys, snöskovandring, isfiske, norrskens- och rensafari med mera. Utöver detta kan de även ta del av Pite Havsbads standardutbud med äventyrsbad, spa, padel och aktivitetscenter. Paketen säljs som halvpension med valbara aktiviteter och erbjuds till konferenser, privata resenärer och andra turoperatörer.

– Vi är väldigt glada att få välkomna de franska gästerna till Pite Havsbad! Vi kommer göra vårt yttersta för att de ska få en trivsam och minnesvärd vistelse hos oss, säger Thea Rantapää, hotellchef på Pite Havsbad.

Utöver aktiviteterna på havsbadet kommer det gå shuttlebussar dagligen mellan Pite Havsbad och Piteå stad för möjlighet till shopping och kulturupplevelser.

– Det känns kul att få välkomna fransmännen till vår del av Skandinavien. För många är det första gången i Sverige och nu ska vi få ge dem en smakbit av vårt härliga Piteå. Jag tror inte de kommer att bli besvikna. Sen hoppas jag också att piteborna bjuder till lite extra, men det vet jag att dom kommer göra, säger Cecilia Petzäll, projektledare Piteå kommun.

– Piteå är sedan tidigare känd som en väldigt härlig sommarstad, denna satsning bidrar nu till att Piteå kan växa ytterligare som unik vinterdestination, säger Kata Nilsson, Kommunalråd Piteå kommun.

Pite Havsbad har tidigare gjort många satsningar för att öka vinterturismen i länet. Till exempel genom att vid två tillfällen agera SM-by där Pite Havsbad kunde erbjuda både boende och tävlingsarena, vilket ingen annan anläggning i Sverige haft kapacitet till. Under två år i rad arrangerades även den internationella tävlingen Race Of Champions som sändes i över 100 länder. Förhoppningen är nu ett långsiktigt samarbete med Quartier Libre och att fler turoperatörer ska välja Pite Havsbad och Piteå som sin destination.

Contacts:Tobias LindforsKoncern VD och huvudägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

 

           

All news

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Share page

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Tropical Water Park

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.