Mattias Ekström tävlar för Team Sweden i Race Of Champions

Mattias Ekström, en av världens mest mångsidiga förare, ansluter sig till årets Race Of Champions som hålls på Pite Havsbad nu i helgen. I år slår han ihop sig med femfaldige FIA World Rallycross mästaren Johan Kristoffersson i ett försök till att ta hem vinsten för Team Sweden under ROC Nations Cup inför hemmapubliken.  

Ekström har en fantastisk karriär bakom sig med vinster från DTM, FIA World Rallycross och FIA eTouring Car World Cup 2021. Han är även trefaldig vinnare av ROCs individuella titel ”Champion Of Champions”. Ekström kommer att tävla tillsammans med FIA World Rallycross mästaren Johan Kristoffersson för Team Sweden under ROCs Nation Cup på lördag den 28 januari, där förare från olika länder tävlar som lag för att slåss om titeln ”världens snabbaste nation”. För att ta hem vinsten på hemmaplan står Sverige inför en tuff match mot motorsportslegender från hela världen.

Att få köra på hemmaplan
–Nu ser jag fram emot att Pite Havsbad, en riktig svensk vinter och mycket fans. Det kommer vara fantastiskt att vara där och tävla tillsammans med Johan Kristoffersson för Team Sweden för att försöka ta hem ännu en stor trofé, säger Ekström och fortsätter.

– Race Of Champions har betydligt väldigt mycket för mig genom åren – framför allt mina vinster i Paris, London och Peking. Det har också varit fantastiskt att visa upp min Audi A4 DTM med några demovarv under åren. Nu ser jag fram emot att få visa upp den klassiska Audi S1, speciellt när vi är i Sverige. Stéphane Peterhansel kommer även visa upp Audi RS Q e-tron från Dakarrallyt. Bilen har sällan setts i Europa då vi brukar köra i öknen i Saudiarabien och Marocko så det kommer bli fantastiskt för fansen.
Utöver själva tävlingen kommer Ekström även att få chansen att visa upp den klassiska Audi S1 och den 14-faldiga Dakar Rally-vinnaren Stéphane Peterhansel kommer att visa upp Audi RS Q e-tron. Sverige kommer bli en ny utmaning för bilen, inte minst de väldigt extrema temperaturskillnaderna jämfört med Saudiarabiens öknar.

Ett starkt startfält
– Årets startfält i Race Of Champions blir till och med ännu starkare än förra året. Mattias Ekström är inte bara en av världens mest mångsidiga förare, han är också en av de mest framgångsrika förarna vi någonsin haft med 3 segrar i Race Of Champions. Med Mattias och 5-faldiga världsmästaren i Rallycross Johan Kristoffersson som ett lag kommer Sverige att bli en av favoriterna för att ta hem vinsten i ROC Nations Cup inför hemmapubliken,  säger Fredrik Johnsson, ROC president.

– Vi har ett fantastiskt startfält av världsförare och det kommer bjudas på spännande race under helgens tävlingar. Vädret ser bra ut och vi har även Skeppet öppet för den som vill gå in och värma sig. Vi ser fram emot att välkomna publiken till vår vinterarena med racing, stuntshow med racers, flyguppvisning från F21 och massor av andra aktiviteter på området som bland annat innefattar bilsimulatorer, hundspann, skoter, helikopter och After Race. Det kommer bli en fullspäckad helg och en fantastisk folkfest, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

 

Konfirmerade förare till Race Of Champions:
Sebastian Vettel, 4x F1-världsmästare
Mick Schumacher, 1x F2-mästare
Mika Häkkinen, 2x F1-världsmästare
Tom Kristensen, 9x Le Mans 24 timmars-vinnare
David Coulthard, 13x F1 Grand Prix-vinnare
Valtteri Bottas, 10x F1 Grand Prix-vinnare
Johan Kristoffersson, 5x FIA-världsmästare i Rallycross, 1x Extreme E-vinnare
Petter Solberg, 2x världsmästare i Rallycross, 1x världsmästare i Rally
Oliver Solberg, 1x FIA ERC1 Junior mästare, WRC
Jamie Chadwick, 3x W Series-vinnare
Felix Rosenqvist, 1x europamästare i F3, NTT IndyCar Series
Felipe Drugovich, 2022 F2-mästare
Thierry Neuville, 17x WRC Rally-vinnare
Travis Pastrana, Regerande mästare i Nitro Rallycross och extremsportlegend
Tanner Foust, 3x amerikansk mästare i Rallycross
Sébastien Loeb, 9x världsmästare i Rally
Adrien Tambay, 2022 ETCR Champion
Mattias Ekström, 2x DTM-mästare, 1x FIA-världsmästare i Rallycross

Facts:
Race Of Champions är en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier som Formel 1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross. Stjärnorna samlas under två intensiva tävlingsdagar för att köra head-to-head i identiska bilar. Tävlingen har tidigare hållits på några av världens största arenor – inklusive Beijings Bird’s Nest Olympic Stadium, Stade de France i Paris, Wembley Stadium, Londons Olympiastadion, Mexico Citys Foro Sol plus ett brett utbud av exotiska platser över hela världen från Bangkok till Miami till Riyadh till Barbados. Tidigare i år i Sverige var det första gången någonsin som tävlingen hölls på snö och is.

 

Contacts:
Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Fredrik Johnsson
President, Race Of Champions, [email protected]

All news

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Share page

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Tropical Water Park

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.