28 nyrenoverade rum i Konferenshotellet

Rummen på Pite Havsbad som tidigare kallades Minisviter är nu färdigrenoverade och kallas idag Superior Room. Det handlar om totalt 28 hotellrum på våning 7 och 8. Resten av Konferenshotellet kommer också renoveras, och beräknas vara färdigt sommaren 2020.

De är hotellets största dubbelrum, och förutom att rummen uppgraderats med sköna kontinentalsängar, bäddsoffor och fåtöljer finns stora arbetsytor för den som behöver arbeta under sin vistelse. Alla rum kommer med Smart-TV. Hotellrummen är inredda med en modern känsla, och tonerna i både inredning och materialval associeras till sand och hav.

– Badrummen är också helt renoverade, med nytt kakel och ny inredning. Dessa hotellrum har inte renoverats sedan år 2000 när Konferenshotellet byggdes, så det var verkligen på tiden och det är en storsatsning från vår sida, tycker Kristofer Lundström, VD Pite Havsbad.

Fram tills nu har Pite Havsbad investerat cirka 4 miljoner kronor i renoveringen av anläggningens högsta hotell, och resterande upprustning beräknas kosta 16 miljoner kronor. Nästa steg är att fortsätta fräscha upp – våning för våning. Det är sex återstående våningar, och om allt går enligt planerna kommer hela Konferenshotellet vara nyrenoverat sommaren 2020. Pite Havsbads bestånd av bungalows kommer också rustas upp.

– Bara renoveringen av bungalows innebär en investering på cirka 24 miljoner kronor. Hittills har vi investerat cirka 100 miljoner i bland annat en ny foajé, restaurang Trapper, Beyond Burgers, glashotellet, SCA-värme, vårt SPA och Äventyrsbadet. Det är stora förändringar på gång och vi är spända på att stora delar av Pite Havsbad får ett rejält ansiktslyft, säger Kristofer Lundström.

Alla nyheter

En av Sveriges populäraste stränder 

Pite Havsbads kilometerlånga, finkorninga strand är med som den enda badstranden i norr när TV4 presenterar en lista på de fem populäraste badstränderna i Sverige.

Piteå – favoriten i norr

Reseguiden har listat Sveriges bästa sommarstäder där Piteå är favoriten i norr, och givetvis är Pite Havsbad en stor del av upplevelsen. I artikeln nämns

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn