F1-stjärnan Valtteri Bottas klar för Race Of Champions 2023

Nu står det klart att den tiofaldige Formel 1 Grand Prix-vinnaren Valtteri Bottas från Finland kommer att tävla i Race Of Champions på det frusna havet utanför Pite Havsbad i januari 2023.

Den finske föraren, som för närvarande tävlar för Alfa Romeo F1-teamet, skulle gjort sin ROC-debut i februari i år under Race Of Champions premiär i Piteå men tvingades dra sig ur tävlingen bara några dagar innan evenemanget. Megastjärnan som nu får revansch med sin debut i Race Of Champions ser fram emot tävlingarna på Pite Havsbad den 28-29 januari.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen få göra min Race Of Champions-debut. Jag har sett evenemanget på tv i många år och var så nära att tävla förra året, tills jag var tvungen att dra mig ur i sista minuten. Det var tufft att endast få följa tävlingarna på tv, så nu är jag glad att jag får en ny chans att möta några av världens bästa förare på is och snö på Pite Havsbad, säger Valtteri Bottas.

Team Finland
Utöver att tävla i individuella Race Of Champions kommer Bottas att tävla för Team Finland i ROC Nations Cup. Där kommer han att samarbeta med dubbla F1-världsmästaren, den ”flygande finländaren” Mika Häkkinen. Förutom Bottas och Häkkinens omfattande framgångar inom Formel 1 har båda förarna tidigare erfarenheter av Arctic Rally.

– Jag är glad över att få ingå i Team Finland tillsammans med Mika Häkkinen i ROC Nations Cup. Jag har blivit god vän med Mika genom åren så det kommer att bli en speciell upplevelse att få tävla tillsammans med honom. Vi har båda deltagit i Arctic Rally några gånger så förhoppningsvis kan det hjälpa oss att slå våra nordiska grannar – och givetvis alla andra, säger Bottas och fortsätter.

– Sedan måste vi lägga vår vänskap åt sidan under söndagen och försöka slå varandra i de individuella loppen i Race Of Champions. Vad som än händer är jag säker på att det kommer bli en fantastisk show för alla fans på plats i publiken på Pite Havsbad och runt om i världen, säger Bottas.

Häkkinen nöjd med lagkamraten
Dubbla F1-världsmästaren Mika Häkkinen är också nöjd med sin lagkamrat.

– Det är fantastiskt att Valtteri kommer att delta i Race Of Champions i januari. Jag förväntade mig att tävla tillsammans med honom för Team Finland förra året, så allt jag kan säga är: bättre sent än aldrig! Jag kan försäkra honom att Race Of Champions verkligen är lika roligt som det ser ut och att tävla på snö och is är fantastiskt. Eftersom vi båda har vuxit upp i det enda landet som möjligtvis är ännu kallare än vintern på Pite Havsbad så borde vi ha en chans, säger Häkkinen.

Arrangörerna tycker det är glädjande att Bottas ser fram emot debuten i Race Of Champions.

– Vi är väldigt glada att Bottas har anslutit till startfältet för Race Of Champions i januari på Pite Havsbad! Det ska bli otroligt spännande att se de två finska F1 stjärnorna Bottas och Häkkinen tävla tillsammans. Det kommer bli ett fantastiskt race och vi ser återigen fram emot att välkomna alla till en härlig folkfest på vår unika vinterarena säger Tobias Lindfors, koncern VD och ägare Pite Havsbad Group.

Vinterunderlag passar finländarna
Fredrik Johnsson, president och grundare till Race Of Champions, tillägger:

– Efter att vi var så nära att välkomna Valtteri Bottas tidigare i år, ser vi nu fram emot att visa honom precis vad Race Of Champions handlar om! Det är en speciell utmaning att tävla på snö och is. Även om Bottas är mest känd för sina framgångar på Formel 1 banornas asfalt, så tvivlar jag inte på att han kommer att visa precis vad han kan på vinterunderlag. Hans partnerskap med Mika Häkkinen kommer att göra Team Finland till en av favoriterna i ROC Nations Cup, och vi vet att de kommer att bjuda på en magnifik show för fansen.

Bottas och Häkkinen kommer att ingå i ett startfält som redan inkluderar den fyrfaldige F1-världsmästaren Sebastian Vettel, femfaldige FIA-världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson, Norges far-och-son-rallyduo Petter och Oliver Solberg samt trippel W Series-mästaren Jamie Chadwick.

Fullständiga detaljer om uppställningen av tävlande förare vid Race Of Champions 2023 kommer att meddelas löpande. Biljetter finns att köpa på tickster.com

Kontaktpersoner:
Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Fredrik Johnsson
President, Race Of Champions, [email protected]

Om Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad:
Race Of Champions (ROC) är ett av världens mest kända och stjärnspäckade racingevent där toppförare från olika motorsportdiscipliner tävlar mot varandra.

Tävlingen har tidigare hållits på några av världens största arenor – inklusive Beijings Bird’s Nest Olympic Stadium, Stade de France i Paris, Wembley Stadium, Londons Olympiastadion, Mexico Citys Foro Sol plus ett brett utbud av exotiska platser över hela världen från Bangkok till Miami till Riyadh till Barbados.

I februari 2022 inleddes en ny era med racing på snö och is på Pite Havsbad i Sverige. Tävlingen som har blivit en favorit bland både förare och publik delas upp på två tävlingsdagar, den första dagen är ROC Nations Cup där länder tävlar i lag mot varandra och den andra dagen är den individuella tävlingen The Race Of Champions där ”Mästarnas mästare” koras. Eventet kommer kunna följas på TV och i sociala medier över hela världen. En världsunik arena och vinterby byggs där banan hålls öppen hela vintern för unika driving experiences.

Håll dig uppdaterad med alla de senaste nyheterna på www.raceofchampions.com, Race Of Champions on Facebook and @raceofchampions på Twitter, Instagram och TikTok. Den officiella hashtaggen för evenemanget är #ROCSweden.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.