Mick Schumacher och Sebastian Vettel representerar Tyskland i Race Of Champions

F1-stjärnan Mick Schumacher är den senaste bekräftade föraren i line-upen för Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad i januari. Han kommer att tävla för Team Germany tillsammans med den fyrfaldige F1-världsmästaren Sebastian Vettel under Nations Cup på lördagen, för att sedan försöka sig på en individuell seger under söndagens tävling.

Efter att precis ha tecknat på för Mercedes-AMG Petronas F1 Team säsongen 2023, står det nu klart att F1-föraren Mick Schumacher återvänder för att tävla under Race Of Champions på Pite Havsbad den 28-29 januari 2023. Detta blir Schumachers tredje deltagande i världstävlingen, och han återvänder med siktet inställt på vinst, både individuellt och för Team Germany.

– Det är fantastiskt att komma tillbaka till Race Of Champions och att träffa alla förare igen. Ännu bättre att Sebastian kommer att tävla också så att Team Germany förhoppningsvis kan leva upp till traditionen att slåss om titeln i ROC Nations Cup. Jag ser verkligen fram emot att köra på is igen, och att både tävla mot och tillbringa tid tillsammans med alla imponerande förare som kommer, säger Mick Schumacher.

Världens snabbaste nation

Schumacher kommer att tävla tillsammans med fyrfaldige F1-världsmästaren Sebastian Vettel för Team Germany under ROC Nations Cup för att försöka plocka hem titeln ”Världens snabbaste nation”. En titel som Team Germany tidigare vunnit hela åtta gånger tidigare, ett mäktigt rekord i ROC Nations Cup där bland annat Vettel plockat hem sex raka vinster mellan 2007-2012 tillsammans med Micks pappa och den sjufaldige F1-världsmästaren Michael Schumacher.

– Det gläder mig att Mick ansluter till Race Of Champions igen, inför mitt första lopp sedan jag gick i pension från Formel 1. Ingen av oss har mycket erfarenhet på snö och is så det var en brant inlärningskurva i Sverige tidigare i år. Det slutade med att jag överraskade mig själv genom att ta mig till den individuella finalen mot Sébastien Loeb och nu kan jag inte vänta med att komma tillbaka tillsammans med Mick för att se om vi kan ta Team Germany hela vägen till ännu en ROC Nations Cup-titel, säger Sebastian Vettel.

För att säkra en seger i årets tävling måste Schumacher och Vettel besegra de nordiska länderna. Regerande mästarna: far-och-son-duon tillika World Rally-stjärnorna Petter och Oliver Solberg för Team Norway, Team Finlands dubbla Formel 1-världsmästare Mika Häkkinen och 10-faldiga F1-grandprisvinnaren Valtteri Bottas, samt femfaldige FIA-världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson som hoppas på att kunna plocka hem en första ROC Nations Cup för Team Sweden inför hemmapubliken.

Publiken har nåt häftigt att se fram emot

– Det kommer bli fantastiskt att ha Mick Schumacher och Sebastian Vettel tillbaka på Pite Havsbad i januari! Publiken har något riktigt häftigt att se fram emot med två dagar av spännande race där världsförare från Formel 1, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross tävlar mot varandra på vår unika vinterarena, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

Innan bytet till Mercedes-AMG Petronas F1 Team har Schumacher tillbringat de senaste två åren med att tävla i Formel 1 för Haas och fick sin karriärs bästa placering med en sjätte plats vid årets österrikiska Grand Prix. Mick kröntes till FIA Formel 2-mästare 2020 och säkrade FIA Formel 3 European Championship 2018.

Finns inget finare arv

– Vi är mycket glada över att Mick kommer att tävla med oss igen på ROC Sweden. Hans pappa Michael har hållit sig i tankarna hos alla inblandade i Race Of Champions ända sedan han drabbades av en allvarlig huvudskada efter sin skidolycka 2013, och en banderoll till Michaels ära vecklas ut varje ROC-evenemang. Men det kan inte finnas något finare arv än att ha Michaels son Mick som tävlar med oss, säger ROC-president Fredrik Johnsson och fortsätter.

– Mick gjorde en fantastisk debut under ROC Mexiko 2019, och tog nästan Team Germany hela vägen till ännu en ROC Nations Cup-titel. Nu blir ROC Sweden den första – och kanske enda – chansen att se Mick och Sebastian tävla 2023, så vi ser fram emot att välkomna många av deras fans till Sverige och Pite Havsbad. Ett som är säkert är att Team Germany kommer att vara ett av lagen att frukta på snö och is.

Fakta:

Race Of Champions är en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier som Formel 1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross. Stjärnorna samlas under två intensiva tävlingsdagar för att köra head-to-head i identiska bilar. Tävlingen har tidigare hållits på några av världens största arenor – inklusive Beijings Bird’s Nest Olympic Stadium, Stade de France i Paris, Wembley Stadium, Londons Olympiastadion, Mexico Citys Foro Sol plus ett brett utbud av exotiska platser över hela världen från Bangkok till Miami till Riyadh till Barbados. Tidigare i år i Sverige var det första gången någonsin som tävlingen hölls på snö och is.

Konfirmerade förare till Race Of Champions:
Sebastian Vettel, 4x F1-världsmästare
Mick Schumacher, 1x F2-mästare
Mika Häkkinen, 2x F1-världsmästare
Tom Kristensen, 9x Le Mans 24 timmars-vinnare
David Coulthard, 13x F1 Grand Prix-vinnare
Valtteri Bottas, 10x Grand Prix-vinnare
Johan Kristoffersson, 5x FIA-världsmästare i Rallycross, 1x Extreme E-vinnare
Petter Solberg, 2x världsmästare i Rallycross, 1x världsmästare i Rally
Oliver Solberg, 1x FIA ERC1 Junior mästare, WRC
Jamie Chadwick, 3x W Series-vinnare
Felix Rosenqvist, 1x europamästare i F3, NTT IndyCar Series
Felipe Drugovich, 1x F2-mästare
Thierry Neuville, 17x WRC Rally-vinnare

Kontaktpersoner:

Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Fredrik Johnsson

President, Race Of Champions, [email protected]

 

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.