Race Of Champions återvänder till Pite Havsbad 2023

Nu är det klart att Race Of Champions (ROC) kommer tillbaka till Pite Havsbad den 28-29 januari 2023, efter den framgångsrika debuten på snö & is i februari tidigare i år. Flera världsstjärnor är redan klara för start, till exempel Formel 1-världsmästarna Sebastian Vettel, Mika Häkkinen och svenske FIA-världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson.

– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för min första tävling efter att ha avslutat Formel 1 karriären i november än Race Of Champions. Det här blir elfte gången jag deltar och det som gör att jag fortsätter komma tillbaka är för att det är ett så unikt och roligt evenemang, säger Sebastian Vettel och fortsätter.

– Jag har inte så mycket erfarenhet av att tävla på snö och is så det blev en brant inlärningskurva i Sverige tidigare i år, men en mycket trevlig överraskning att jag faktiskt nådde den individuella finalen mot Sébastien Loeb. Nu ser jag fram emot att ge ROC Snow & Ice ett nytt försök och förhoppningsvis hjälpa Team Germany att vinna ännu en ROC Nations Cup-titel, säger Vettel.

Johan Kristoffersson klar för start
Vettel kommer att få tävla mot flera stjärnor som kanske känner sig mer hemma på snön. En av dessa är den fyrfaldige FIA-världsmästaren i rallycross och Extreme E-mästaren Johan Kristoffersson, som kommer att vara ett av hemmahoppen för den svenska publiken.

– Efter att jag vunnit de två VM-tävlingarna i Lettland fick jag frågan av en journalist vad mitt största mål är nu efter fyra VM-titlar. Jag svarade att jag verkligen vill vinna Race Of Champions! Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att ta en seger för Sverige inför alla hemmafans på Pite Havsbad, säger Kristoffersson.

Förarens skicklighet avgör
ROC är en unik festival inom global motorsport där stjärnor från serier som Formel 1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, Rally-VM och Rallycross tävlar head-to-head i identiska bilar. Evenemanget bjuder på fartfyllda och intensiva race där det enbart är förarens skicklighet som avgör vem som vinner – ofta med bråkdelar av en sekund.

– Efter att ha tagit Race Of Champions över hela världen, har det varit en ära att ta evenemanget till mitt hemland Sverige. Vi ser nu fram emot att komma tillbaka till Pite Havsbad, det är en fantastisk plats och det är ett sådant privilegium att få se några av världens bästa förare tävla på Östersjöns frusna is, säger ROC:s president Fredrik Johnsson.

Race Of Champions pågår under två dagar, först hålls ROC Nations Cup på lördagen den 28 januari, där förarna tävlar i nationslag om titeln ”Världens snabbaste nation”. Under söndagen, den 29 januari, är lagarbetet över då det är dags för den individuella finalen av Race Of Champions, en kamp där förare ställs mot förare i jakten om att bli ”Mästarnas Mästare”.

– Det känns fantastiskt roligt att välkomna både förare och publik tillbaka till Race Of Champions på Pite Havsbad. Förra året lyckades vi skapa ett unikt evenemang med världsstjärnor inom motorsporten och en engagerad publik. Det kommer bli två galet spännande och fartfyllda dagar, en stor folkfest i januari, säger Tobias Lindfors, koncern VD och ägare Pite Havsbad Group.

Bland de förare som idag bekräftats för Race Of Champions Snow & Ice 2023 är följande: Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Johan Kristoffersson, Jamie Chadwick, Petter Solberg och Oliver Solberg. Den fullständiga föraruppställningen kommer att avslöjas under hösten och under upptakten till evenemanget. Ett begränsat antal biljetter finns tillgängliga från och med idag på Tickster.

 

Mer information och fakta: 

 • I februari 2022 var första gången Race Of Champions någonsin kördes på snö och is på Pite Havsbad. Nu återvänder evenemanget till Sverige för att ännu en gång köras på den spektakulära banan av snö och is på Pite Havsbad den 28-29 januari 2023.
 • Sedan 1988, har Race Of Champions arrangerats på några av världens största arenor inklusive Olympiastadion Bird’s Nest i Peking, Stade de France i Paris, Foro Sol i Mexico City, Olympiastadion och Wembley Stadium i London. Utöver det på ett flertal andra exotiska platser över hela världen – från Bangkok till Miami till Riyadh och Barbados.
 • Världens främsta förare tävlar head-to-head i identiska bilar på ROC:s ikoniska parallellbana med en crossover-bro – där vinnaren avgörs enbart av förarens skicklighet.
 • Den fullständiga föraruppställningen kommer att avslöjas löpande under upptakten till evenemanget som äger rum 28-29 januari 2023. Ett begränsat antal biljetter finns tillgängliga från och med idag på Tickster.
 • Race Of Champions är känt för att locka superstjärnor och motorsportslegender från alla världens hörn inom global motorsport. De första förarna som redan nu är bekräftade bevisar att ROC 2023 inte kommer att vara något undantag.

 

Bekräftade förare och citat (Fler förare släpps allt eftersom)

 • Sebastian Vettel – Fyrfaldig Formel 1-världsmästare, håller rekordet som sjufaldig ROC Nations Cup-vinnare för Team Tyskland, vann individuella Race Of Champions 2015 och blev 2022 års individuella tvåa.– Jag kan inte tänka mig en bättre plats för min första tävling efter att ha avslutat Formel 1 karriären i november än Race Of Champions. Det här blir elfte gången jag deltar, och det som gör att jag fortsätter komma tillbaka är för att det är ett så unikt och roligt evenemang. Jag har inte så mycket erfarenhet av att tävla på snö och is så det blev en brant inlärningskurva i Sverige tidigare i år – men en mycket trevlig överraskning att nå den individuella finalen mot Sébastien Loeb. Nu ser jag fram emot att ge ROC Snow & Ice ett nytt försök och förhoppningsvis hjälpa Team Germany att vinna ännu en ROC Nations Cup-titel, säger Vettel.
 • Mika Häkkinen – Formel 1 världsmästare 1998 och 1999. Mika är en av tre Formel 1-förare från Finland som vunnit världsmästerskapet och är den enda finska föraren som vunnit det mer än en gång. Han arbetar för närvarande inom förar-coaching och är varumärkesambassadör för olika företag.– Jag deltog i Race Of Champions för första gången tidigare i år och jag är glad över att komma tillbaka igen. Det här evenemanget har en fantastisk atmosfär, det är underbart att träffa så många enastående förare och alla i organisationen gör ett superjobb. Jag har kört Arctic Rally några gånger, så jag har åtminstone kört på is förut. Det och erfarenheten från mitt första Race Of Champions hoppas jag kan hjälpa mig den här gången, säger Häkkinen.
 • Johan Kristoffersson – Sveriges fyrfaldige FIA-världsmästare i rallycross och Extreme E-mästare är klar för start i januari 2023.– Efter att jag vunnit de två World Rallycross-loppen i Lettland fick jag frågan av en journalist vad mitt största mål är nu efter fyra VM-titlar. Jag svarade att jag verkligen vill vinna Race Of Champions! Förhoppningsvis kan jag hjälpa till att ta en seger för Sverige inför alla hemmafans på Pite Havsbad, säger Kristoffersson.
 • Jamie Chadwick – Storbritanniens dubbla W Series Champion, som även dominerar i årets W Series efter att ha vunnit de första fem loppen.– Att få chansen att köra på snö och is är fantastiskt, och att göra det på Race Of Champions gör det ännu mer speciellt. Min ROC-debut i år var ett ”nypa-mig-själv-i-armen-ögonblick”. Att få tävla bland så många stora motorsportsprofiler var häftigt, jag är så glad över att få komma tillbaka, säger Jamie Chadwick och fortsätter.
  – Jag överraskade till och med mig själv med att vinna ett par lopp, även om jag rätt så snabbt fick uppleva att det inte krävs mycket för att hamna i en snövall, säger Chadwick.
 • Petter och Oliver Solberg – World Rallys far och son, kommer att försvara ROC Nations Cup-titeln som de vann tidigare i år för Team Norway.– Det finns så många fina minnen från min karriär, de tre VM-titlarna var så klart fantastiska, men om jag ska välja min bästa upplevelse så var det att vinna Race Of Champions Nations Cup med Oliver, säger FIA World Rally Champion och dubbla världsmästaren i rallycross, Petter Solberg.

  – Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka och försöka försvara vår ROC Nations Cup-titel med pappa ännu en gång. Men sen måste jag såklart också försöka slå honom i det individuella Race Of Champions! Säger Oliver Solberg, som återigen kommer att representera Sverige i den individuella ROC-tävlingen och som nyligen nådde sitt hittills bästa WRC-resultat i karriären då han tog en fjärde plats i Ypres Rallyt i Belgien.


Relaterade länkar

 

Kontaktpersoner:

Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Fredrik Johnsson
President, Race Of Champions, [email protected]

Senaste nyheter, mediauppdateringar och pressbilder från Race Of Champions
Besök www.raceofchampions.com
Race Of Champions på Facebook, @raceofchampions och #ROCSweden på Twitter och @raceofchampions på Instagram för tillgång till rättighetsfria högupplösta bilder och för att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna inför nästa års evenemang.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.