Vintercharter med över 15 000 gästnätter till Pite Havsbad

Pite Havsbad presenterar stolt sitt nya samarbete med den franska turoperatören Quartier Libre som har över 30 års erfarenhet i branschen. Samarbetet blir en utveckling av vinterturismen och kommer totalt generera över 15 000 gästnätter till Pite Havsbad samt gynna Piteå och Swedish Lapland som destination.

Gästerna kommer flygas från Frankrike till Luleå med chartrade plan varje vecka med start i december till slutet av mars. Planen rymmer 170 passagerare och respektive gäst stannar en vecka på havsbadet, vilket beräknas generera över 15 000 gästnätter.

– Besöksnäringen har under många år jobbat för att utveckla den internationella marknaden med visningar och mässor för att bli mer utav en åretrunt destination. Inte minst genom de EU-projekt där Piteå ingått de senaste 8 åren, via nätverket i Swedish Lapland. Nu landar flyget och det här är ett tydligt resultat på när kontinuerligt och riktat arbete äntligen bär frukt, säger Cecilia Petzäll, Projektledare Näringslivsavdelningen, Piteå Kommun.

Till vintern kommer Pite Havsbad förvandlas till ett magiskt vinterland med ett stort erbjudande av aktiviteter, bland annat hundspann, skoter, längdskidåkning, snöskovandring, isfiske och rensafari. Paketen kommer säljas som halvpension med valbara aktiviteter och erbjuds till konferenser, privata resenärer och andra turoperatörer.

– Det känns jättekul att utveckla vinterturismen ytterligare i norra Sverige med över 15 000 gästnätter med charterturism till Pite Havsbad. Gästerna stannar en hel vecka och hinner då uppleva många vinteraktiviteter under sin vistelse, säger Tobias Lindfors, Koncern VD och ägare av Pite Havsbad Group.

Utöver aktiviteterna på havsbadet kommer det gå shuttlebussar dagligen mellan Pite Havsbad och Piteå stad för möjlighet till shopping och kulturupplevelser. Planerna har funnits sedan innan pandemin men pausades med tanke på situationen i världen. Förhoppningen är ett långsiktigt samarbete med Quartier Libre och att fler turoperatörer ska välja Piteå som sin destination.

– Piteå växer som vinterstad!  Att vi får en turoperatör som arbetar med charterflyg och väljer att lägga sina gäster på Pite Havsbad, vilket kommer gynna hela Piteå med både arbetstillfällen, handel och restaurangersäger Patric Lundström, Kommunalråd i Piteå Kommun.

Nu väntar en fullspäckad sommar på Pite Havsbad med nöjen, sol och bad för att sedan blicka mot att slå nya besöksrekord i kallare temperaturer.

Kontaktpersoner:
Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group, 070-343 42 32

Om Pite Havsbad:
Med mer än en miljon besökare varje år är Pite Havsbad Nordens största anläggnings för turism, nöjen och konferens. På Pite Havsbad finns boendekapacitet med hotellrum, stugor och camping för ca 7 000 personer per dag. Oavsett om du letar efter avkoppling, underhållning, aktiviteter eller givande möten, hittar du möjligheterna här året om. www.pitehavsbad.se

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.