Tillgänglighet
Information för personer med någon form av funktionsvariation.

På Pite Havsbad gör vi vårt bästa för att gäster med funktionshinder ska få uppleva samma underhållning, avkoppling, spänning och glädje som alla våra besökare. Vi vill att Pite Havsbad ska vara tillgängligt för alla.

Tyvärr är det dock så att vissa former av funktionshinder begränsar möjligheten att nyttja vissa delar. Med med denna information vill vi ge vägledning som förhoppningsvis underlättar planeringen av besöket.

Hittar du inte svar på dina frågor här så finns vi alltid ett samtal bort för att ge dig svar. Klicka här för att komma till kontaktsidan.

Information om tillgänglighet

På Pite Havsbad gör vi vårt bästa för att gäster med funktionshinder ska få uppleva samma underhållning, avkoppling och glädje som alla våra besökare. Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att planera din vistelse hos oss. Här finns en hel del information som är bra för att känna till.

PARKERING

Utanför hotellet finns det två reserverade bilplatser inom 25 m från huvudentrén. Övriga parkeringar är belägna ca 50 meter från entrén. Utanför aktivitetshuset Skeppet finns reserverad parkeringsplats inom 25 m från huvudentrén.

HOTELLET

Hotellentré Framför hotellentrén är underlaget hårdgjort. Hotellentrén ligger i markplan. Automatisk dörröppning (två dörrar med vindfång emellan). Passagemåttet är 170 cm. Hotellrummen är belägna på flera plan och i två riktningar från receptionen. Samtliga våningsplan kan nås med rullstol. Det finns 7 handikappanpassade rum. Dock har vi över 100 stora rum med breda dörrar vilket gör att de fungerar bra även för rullstolsburna gäster. Hiss finns i varje hotellbyggnad. Fritt passagemått genom ingång är 85 cm (Glashotellet) respektive 90 cm (K-hotellet). Hissarna har: • Ett mått på 2 x 1 m • Automatisk dörröppnare • Ljus och klar belysning • Larmknapp • Stödhandtag

Handikapptoaletter

Det finns tillgång till handikapptoaletter i hotellet. Handikapptoaletterna har: • Fritt passagemått 90 cm • Hänvisningsskylt på dörr • Draghandtag på insidan av dörren • Fungerande larm • Uppfällbara armstöd vid toalettsits • Ljus och klar belysning

Trappor och dörrar

Det finns trappor i samtliga hotellbyggnader. Godkända ledstänger finns i samtliga hus, vilka ej slutar innan trappans slut.

KONFERENSAVDELNINGEN

Konferensavdelningen är belägen i samma byggnad som hotellet och på markplan. Konferensrummen har genomgående: • Bra belysning • Bra ljudisolering • Bra ventilation Tillgång till hörslinga finns i tre konferenslokaler (inkl. den stora kongressalen) för gäster med nedsatt hörsel.

ÄVENTYRSBADET

Äventyrsbadet ligger i markplan och kan lätt nås med rullstol. Omklädningsrummen har skåp även på låg nivå. Inne i äventyrsbadet finns hiss för att ta sig till plan 2 där bl.a. solterrass, bar, bastu och bubbelpooler finns. Det finns en stol i lyftarm för komma ned i bassängen samt i en av bubbelpoolerna. Fem handikapptoaletter.

SPA

Spafyren är belägen på stranden, på markplan och kan lätt nås med rullstol.

RESTAURANGEN

Restaurangen är belägen i markplan och kan lätt nås med rullstol. Handikapptoalett finns placerad precis utanför restaurangentrén.

PUB & GRILL 

Både puben och grillen är belägna i markplan och kan lätt nås med rullstol.

NÖJESEVENEMANG

Vid nöjesevenemang görs alltid i ordning plats för rullstolar. Vid stora evenemang som Beach Party (konsert på stranden) byggs en läktare för rullstolar. Handikappvänliga ”bajamajor” finns också.

CAMPINGOMRÅDET

Campingområdet är flackt och lätt att ta sig fram på. De flesta vägarna på området är asfalterade. Våra budget-stugor (renoverade 2010) har alla breda dörröppningar till badrummet och ett flertal av dem har dessutom ramp eller motsvarande som gör det lätt att ta sig in och ut med rullstol. Tillfällig ramp kan ordnas på några av de andra stugmodellerna också, prata med bokningsavdelningen för information.

AKTIVITETSHUSET SKEPPET

Skeppet är beläget ca 100 meter från hotellet. Framför entrén är underlaget hårdgjort. Entrén ligger i markplan. Automatisk dörröppning (tryckknapp). Passagemåttet är större än 84 cm. Handikapptoalett finns. Det mesta är beläget på ett plan (markplan) och framkomligheten i byggnaden är bra. Hiss finns till plan 2 där loungen är placerad. En stor del av utbudet kan även funktionshindrade/rullstolsburna gäster ta del av, t.ex. kupolbiograf, bowling, inspelningsstudio, Internet-café och aktivitetsspel (dart, biljard, foosball, air hockey). Äventyrsgolfbanan är dock något kuperad. Restaurang/café/bar ligger lättåtkomligt i mitten av byggnaden.

ÖVRIGT

Speciella kostbehov

Alla våra restauranger serverar vegetariska rätter. Var vänlig och informera oss i förväg om du har problem med matallergier och önskar specialkost. Vi uppfyller gärna speciella önskemål i den mån det är möjligt.

Ledarhundar

Ledarhundar är tillåtna i samtliga hotellrum.

Rökning och husdjur

Rökning är sedan flera år tillbaka förbjudet i våra hotellrum och stugor. Katter och hundar är tillåtna i Dubbelrum med trinettkök och balkong. Husdjur hålls kopplade i gemensamma utrymmen så som korridor och foajé. Husdjur är tillåtna i de flesta av stugorna. För de med allergi finns stugor där husdjur inte är tillåtna.

OCH GLÖM INTE…

För att du ska få en riktigt bra upplevelse hos oss är vi tacksamma om du redan vid bokningen upplyser oss om speciella behov så att vi har en chans att göra vårt allra bästa.

Nedladdningsbar PDF och vidare information

I det här dokumentet har vi samlat information om tillgängligheten på Pite Havsbad. Från hissmått, parkeringsplatser och ledarhund till äventyrsbadets tillgänglighet. Och en hel del annat! För dig som har syntolkning i din webbläsare finner du all information lite längre ner på sidan.

Information om tillgänglighet för funktionshindrade infoblad (PDF)

Hittar du inte svar på dina frågor här så finns vi alltid ett samtal bort för att ge dig svar. Klicka här för att komma till kontaktsidan.

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.