9-faldige rallyvärldsmästaren Sébastien Loeb klar för Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad

Nu står det klart att världens främste rallyförare genom tiderna, Sébastien Loeb, kommer att tävla i Race Of Champions på Pite Havsbad i februari 2022. Med nio världsmästartitlar i rally, mängder av internationella titlar, och med flera vinster i Race Of Champions bakom sig blir Loeb ett extremt tungt namn i tävlingen.

Den franske rallylegenden Sébastien Loeb som älskar att köra på is och snö säger att han ser fram emot de nya och unika banorna på fruset hav utanför Pite Havsbad.

– Att vinna Race Of Champions på Stade de France i Paris är en av de bästa stunderna i min karriär. Jag är fortfarande lika snabb som någonsin och jag älskar att köra på snö och is.

Sverige är alltså värd för nästa världsfinal av Race of Champions och tävlingarna kommer att hållas på Pite Havsbad den 5-6 februari 2022. Den nya snö- och isbanan kommer att byggas på den frusna Östersjön vid Pite Havsbad. Banan kommer att bli snabbare och bredare än en typisk ROC-bana. Race Of Champions grundare och president, Fredrik Johnsson är mycket nöjd över att kunna presentera Loeb som en av de startande förarna.

– Det är fantastiskt att Sébastien är tillbaka för att tävla i ROC igen. Det här kommer att vara en unik möjlighet för fans att se världens bästa rallyförare tävla i Sverige. Loeb har visat att han är lika snabb som någonsin i årets Extreme E och Dakar tävlingar och kommer att bli spektakulär att se i full fart på den nya Race Of Champions is-banan på frusna havet vid Pite Havsbad, säger Fredrik Johnsson.

Loeb siktar på att vinna rubbet
För Loeb blir det hans åttonde deltagande i Race Of Champions. Loeb har korats till ”Champion of Champions” vid tidigare ROC-evenemang på Gran Canaria, Paris och London. Förutom sina individuella vinster har Loeb varit tvåa fyra gånger i tävlingen och han har även tävlat tillsammans med landsmannen Jean Alesi och tagit hem den eftertraktade ROC Nations Cup 2004.

– Konkurrensen i ROC är alltid mycket hård och jag vet ännu inte vem som blir min lagkamrat som representerar Frankrike 2022, men mitt mål är att försöka vinna både ROC Nations Cup och individuella Race Of Champions igen, säger Sébastien Loeb.

Världens stjärnor på plats
I mer än trettio år har ROC samlat många av de mest framgångsrika förarna från alla discipliner inom global motorsport. Evenemanget är känt för att locka superstjärnor från alla de främsta mästerskapen inklusive Formel 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, World Rally och Rallycross. Under sina tre decennier har evenemanget utgjort en kamp mellan europeiska legender som Michael Schumacher, Tom Kristensen, Sebastian Vettel, Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström, Colin McRae, David Coulthard, Marcus Grönholm och Jenson Button. Tillsammans med internationella stjärnor som Nascar-mästarna Jimmie Johnson, Kurt och Kyle Busch och Jeff Gordon. IndyCar mästarna Ryan Hunter-Reay och Josef Newgarden, Formel E -mästaren Lucas Di Grassi och legendariska extremsportstjärnan Travis Pastrana och Indy 500-mästarna Juan-Pablo Montoya och Helio Castroneves är också exempel på tidigare deltagare.

– Att världsstjärnorna nu ansluter en efter en är fantastiskt roligt för alla motorsportentusiaster och för de som vill ha unik folkfest med ett av världens häftigaste motorarrangemang nu för första gången på snö och is på fruset hav säger Tobias Lindfors, Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group och fortsätter.

– Race Of Champions Snow & Ice kommer bli en fartfylld upplevelse med spänning och äventyr för hela familjen, vi satsar helhjärtat på nya vinterupplevelser med race och prova på körning för alla på snö och is.

Grönt fokus med nya bilar
Nytt för Race Of Champions 2022 är också att många av tävlingsbilarna bilarna kommer att vara elektriska och med 100% fossilfria biobränslemotorer. Bilar som hittills har tillkännagivits inkluderar FIA RX2e – en elektrisk rallycrossbil som genererar 250kW (335 hk) kraft och upp till 510 Nm vridmoment – och nya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. RX2e accelererar från 0-100km/h på mindre än 3,3 sekunder, medan GT4 ger 425 hk. SuperCar Lites kommer också att återvända till ROC men den här gången drivs av 100% fossilfritt biobränsle.

Begränsat antal biljetter
Arrangörerna har släppt ett begränsat antal biljetter via Tickster och kommer att anpassa tävlingarna i överensstämmelse med eventuella COVID -begränsningar som kvarstår. Arrangörerna kommer att tillhandahålla uppdateringar avseende datum, tider, biljettförsäljning och eventuella begränsningar som påverkar resor och information om lokala restriktioner på grund av COVID-19, samt uppdateringar om tillåten publiknivå och biljettförsäljning. Uppdaterad information finns www.raceofchampions.com och www.pitehavsbad.com .

Om Sébastien Loeb

  • Den störste rallyföraren genom tiderna med 9 världsmästartitlar (och 79 World Rally vinster)
  • Vann Rally Sweden 2004 (slutade tvåa tre gånger)
  • Vann Race Of Champions 3 gånger, på Gran Canaria 2003, Stade de France i Paris 2005, Wembley Stadium i London 2008.
  • Loeb vann också ROC Nations Cup för Frankrike tillsammans med Jean Alesi i paris 2004.
  • Loeb tävlar för närvarande i Dakar-rallyt och i Extreme E-serien, där han har varit snabbast i båda kvalificierings tävlingarna och är 2:a i total ställningen (med lagkamraten Cristina Gutierrez) bakom ledande Johan Kristoffersson (och hans lagkamrat Molly Taylor).

 

Om Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad
Världens första Race Of Champions i Norden och Sverige på snö och is.

Race Of Champions arrangeras på Pite Havsbad i februari 2022. Eventet kommer kunna följas på TV och i sociala medier över hela världen. En världsunik arena och vinterby byggs där banan hålls öppen hela vintern för unika driving experiences.

Pite Havsbad är Nordens största anläggning för turism, nöjen och konferens. På Pite Havsbad finns boendekapacitet med hotellrum, stugor och camping för ca 7 000 personer. Evenemanget beräknas sysselsätta flera hundra personer och arrangörerna siktar på publikrekord. Tävlingen som har blivit en favorit bland både förare och publik delas upp på två tävlingsdagar, den första dagen är ROC Nations cup där länder tävlar i lag mot varandra och den andra dagen är den individuella tävlingen Race Of Champions där ”Mästarnas mästare” koras.

Om Pite Havsbad:
Med mer än en miljon besökare varje år är Pite Havsbad norra Europas största anläggning för turism och konferenser. Oavsett om du letar efter avkoppling, underhållning, aktiviteter, njutning eller givande möten, hittar du möjligheterna här året om. www.pitehavsbad.se

Kontaktpersoner:

Tobias Lindfors
Koncern VD och ägare Pite Havsbad Group
070-343 42 32

Fredrik Johnsson
President, Race Of Champions
[email protected]

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.