Anja Pärson tävlar i ROC Celebrity Race 5–6 februari

Skidstjärnan och flerfaldiga VM- och OS-medaljören Anja Pärson är nu klar för ROC Celebrity Race på Pite Havsbad i februari 2022. Pärson, som kommer att tävla i fabrikspreparerade Porsche GT4 Clubsport bilar, utmanar nu klubbkamraten från Tärnaby, Ingemar Stenmark.
– Jag har farten i blodet oavsett vad det handlar om och dessutom älskar jag att köra bil så det var lätt att tacka ja till medverkan, säger Anja Pärson.

ROC Celebrity Race kommer gå av stapeln i samband med huvudtävlingen under första helgen i februari nästa år. Arrangörerna utlovar ett stjärnspäckat VIP-race där stora profiler kommer utmana varandra i Porsches tävlingsbilar.

Ser fram emot att tävla mot Stenmark
Anja Pärson är den svenska alpina skidåkare som vunnit flest världscupsegrar genom tiderna näst efter Ingemar Stenmark, nu utmanar hon gamla klubbkamraten från Tärna IK Fjällvinden i en helt annan fartfylld sport.

När jag hörde att Ingemar skulle medverka så blev det ett lätt beslut, att tävla i Race Of Champions Celebrity Race kommer bli fantastiskt kul. Jag vet inte hur snabbt jag kommer köra, men jag vet att det blir brett, säger Anja och skrattar.

Motorsport är inget som Anja Pärson hållit på med tidigare, utöver en enstaka medverkan i ett folkrace när hon var 17 år och till och med utan körkort. Men bilintresset finns och självklart känslan för fart. Pärson kommer tävla i en Porsche GT4 Clubsport med 425 hästkrafter, samma biltyp som används i racingserien Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Jag ser fram emot att köra på is och snö, och särskilt om jag får testa att åka tillsammans med Mattias Ekström, det kommer bli galet, säger Pärson.

Ett spännande tillskott till huvudeventet
Racerföraren Mattias Ekström har vunnit Race Of Champions tre gånger och är klar för de professionella tävlingarna. Andra världsstjärnor som redan är klara för 2022 års Race Of Champions är niofaldige Rally Världsmästaren Sebastien Loeb, 11-faldige X-Games Mästaren Travis Pastrana, Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas, niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen, trefaldige Rallycross Världsmästaren Johan Kristoffersson, Rally- och Rallycross Världsmästaren Petter Solberg samt hans son Oliver Solberg.

Ambitionsnivån inför vinterns ROC-event är extremt hög. ROC Celebrity Race blir ett mycket spännande tillskott till huvudeventet. Jag är övertygad om att både Anja och Ingemar kommer anpassa sig snabbt till dem snabba Porschebilarna på snön och isen på Pite Havsbad och bjuda publiken på riktigt spektakulära dueller för att se vem som är snabbast, säger Fredrik Johnsson, President, Race Of Champions.

Det blir kul att uppleva Pite Havsbad under vintertid, sist jag besökte Piteå hämtade vi familjens hundvalp, berättar Anja som själv bor i Umeå.

Förutspås bli en stor folkfest
På Pite Havsbad arbetas det just nu intensivt med förberedelserna och omfattande investeringar görs inför världseventet som förutspås bli en folkfest med tusentals besökare.

Det är otroligt kul att Anja Pärson tar rygg på Ingemar Stenmark och ansluter till kändisracet för att utmana varandra tillsammans med fler andra stora profiler som ansluter till tävlingen. Det blir två dagar av unik tävling på fruset hav med kändisrace och ROC Nations Cup den 5 februari och finalen av Race Of Champions den 6 februari, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.