Brittiska Jamie Chadwick tvåfaldig vinnare av kvinnliga mästerskapet W Series är nu klar för Race Of Champions

Nu står det klart att den tvåfaldiga W Series-mästaren Jamie Chadwick tävlar i ROC Snow + Ice på Pite Havsbad 5–6 februari. Hon blir därmed den andra kvinnan någonsin att delta i tävlingen och kommer, förutom att tävla i den individuella tävlingen, även representera Storbritannien tillsammans med Formel 1-legendaren och vinnaren av Race Of Champions 2014 och 2018, David Coulthard i ROC Nations Cup.

– Jag är otroligt glad över att få göra min Race Of Champions-debut i Sverige. Det är ett evenemang som jag alltid har älskat att titta på och jag ser fram emot att få uppleva det för första gången. Det är en ära att representera Storbritannien med en ikon som David Coulthard, säger Jamie Chadwick.

Med 13 Formel 1 Grand Prix-segrar och 62 pallplatser ansluter sig alltså även den tidigare Formel 1-stjärnan David Coulthard till tävlingen för att bilda Storbritanniens lag i årets ROC Nations Cup. Coulthard är känd för att ha stöttat W-serien för kvinnor och är en uttalad förespråkare för kvinnor inom motorsport och racing.

– Det är viktigt att motorsporten hänger med i utvecklingen inom områden som jämställdhet och hållbarhet och det är logiskt att ROC även är ett skyltfönster för kvinnliga förare, säger David Coulthard och fortsätter.

– Race Of Champions är ett evenemang som jag alltid tyckt om att tävla i, men att tävla på snö och is i år kommer att skilja sig ordentligt från stadium-banorna. Jag har kört lite på is med AMG Mercedes i Sverige tidigare, men det kommer att bli en utmaning att slå de nordiska förarna när de är i sitt esse, säger David Coulthard.

Susie Wolff var först ut
Det är åtta år sedan första kvinnan genomförde Race Of Champions, det var Susie Wolff som 2014 också gick samman med David Coulthard och slutade på andra plats i ROC Nation’s Cup. Nu hoppas arrangörerna på att se fler kvinnor ska hitta till motorsporten.

– Michele Mouton, en av världens mest framgångsrika kvinnliga förare som bevisade att kvinnor kan vinna mot män på högsta nivå, grundade Race Of Champions tillsammans med mig och vi har alltid haft väldigt många kvinnor i viktiga positioner i vår organisation, säger Fredrik Johnsson, President Race Of Champions och fortsätter.

– ROC är helt och hållet designat för att vara ett spelfält lika för alla. Vi ser fram emot att se fler kvinnor tävla på motorsportens toppnivå.

– Nu känner man verkligen att det börjar närma sig. Vi har ett väldigt starkt startfält, nu även med en kvinnlig världsförare. Nu hoppas vi bara på riktigt bra väder på denna världsunika motorfest på det frusna havet blir så bra som möjligt, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

 

Världsstjärnor som är klara för evenemanget
Fyrfaldige Indy 500-mästaren Hélio Castroneves, fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel, F2 och F3 mästaren och nuvarande Formel 1-föraren Mick Schumacher, niofaldige Le Mans-vinnaren Tom Kristensen, regerande FIA ​​världsmästaren i rallycross och Extreme e mästaren 2021 Johan Kristoffersson, niofaldig världsmästare i rally Sebastien Loeb, sjufaldige NASCAR mästaren Jimmie Johnson, rallystjärnan samt regerande ROC-mästaren Benito Guerra, trefaldige vinnaren av Race Of Champions Mattias Ekström, rallycross-världsmästaren Timmy Hansen, tvåfaldige Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen, nuvarande Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas, American Rally Association Champion och Nitro Rallycross mästaren 2021 Travis Pastrana, FIA World Rally och Rallycrossmästare Petter Solberg och hans son, den nya WRC-stjärnan Oliver Solberg.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.