Extremsportlegenden Travis Pastrana klar för Race Of Champions Ice & Snow på Pite Havsbad 2022

Den elvafaldige X Games guldmedaljören och extremsportaren Travis Pastrana ansluter sig till listan av toppförare som kommer tävla på fruset hav på Pite Havsbad. Andra tävlande som är klara i dagsläget är Tom Kristensen, niofaldige vinnare av ”24 timmarsloppet Le Mans” och FIA World Rally- och Rallycross stjärnorna Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Oliver Solberg.

Race Of Champions Ice & Snow hålls på Pite Havsbad i början av 2022 och det blir nionde gången som Travis Pastrana deltar i ROC med Team USA. Tidigare har Team USA kommit på andra plats som bäst i ROC Nations Cup och nu siktar den elvafaldige X Games mästaren på att vinna allt.

Siktar på att vinna
– Race Of Champions är en av de mest prestigefyllda tävlingarna i världen. Det är en ära att få tävla mot så många legender inom motorsporten. Än vet jag inte vem som blir min lagkamrat i Team USA, men det skulle vara roligt att köra igen med exempelvis Nascarvinnaren Jimmie Johnsson och försöka nå en ännu bättre placering än vad vi gjorde på Wembley Stadium i England, säger Pastrana och fortsätter.
– Vem det än blir som jag tävlar med så kommer vi sikta på att vinna allt, säger Pastrana.

Både rutinerade legender och nya stjärnskott
I ROC Snow & Ice kommer Travis Pastrana att tävla mot flertalet både rutinerade legender och nya stjärnskott inom motorsport. Att köra på fruset hav utanför Pite Havsbad blir en utmaning som kommer ställa stora krav på förarnas bilkontroll. Tävlingsarrangörerna förväntar sig även att några av de största nordiska stjärnorna kommer ansluta sig till både ROC Nations Cup och det individuella mästerskapet. Lag som redan bekräftats till Nations Cup är bland annat Petter Solberg och hans son Oliver Solberg som representerar Team Norge samt Danmarks Tom Kristensen och Sveriges Johan Kristoffersson som representerar Team Nordic.

Världskänd extremsportare
Travis Pastrana har i dagarna vunnit 100 Acre Wood Rally före Ken Block och därmed tagit ledningen i serien American Rally Association 2021. Pastranas lista som karriäretta är lång och han har samlat på sig 17 X Games medaljer varav 11 är guldmedaljer, han är fyrfaldig mästare i American Rally och även den första någonsin att landa en dubbel backflip med motorcross i en tävling. Utöver framgångarna som idrottsman är Pastrana medgrundare för Nitro Circus-actionsportsfranchisen, Nitro World Games och den kommande Nitro Rallycross-serien. Pastrana har brutit mer än 60 ben, överlevt 25 hjärnskakningar och är en av världens mest berömda extremsportare. Under Race Of Champions i Stade de France i Paris 2005 tog sig Pastrana till semifinalen i den individuella tävlingen som han framgångsrikt kämpade sig igenom trots ett brutet ben.
– Jag är inte galen, bara väldigt tävlingsinriktad, säger Pastrana.

     

Race Of Champions kommer hållas i början av 2022 på Pite Havsbad och blir ett världsunikt arrangemang med det enda Race Of Champions i världen på snö och is. Datum för när biljettförsäljningen drar i gång kommer att meddelas innan sommaren.
– Det ska bli riktigt kul att se en av världens bästa förare Travis Pastrana att ta sig an racet på fruset hav. Det kommer locka storpublik och bli en stor folkfest, säger Tobias Lindfors, ordförande och ägare Pite Havsbad Group.

Miljövänliga racingbilar
Under själva tävlingen har arrangören högt uppställda mål för att göra ROC till ett hållbart evenemang. Det blir en grön och festlig totalupplevelse på Pite Havsbad med tävlingar, aktiviteter, nöjen, restaurangbesök och boende. Pite Havsbad har som mål att vara det naturliga valet och att alla evenemang ska ha ett miljö- och hållbarhetsfokus. Tävlingsbilarna kommer att drivas av antingen el- eller 100% fossilfritt bränsle.

– Vi vill göra tävlingen på Pite Havsbad till vårt första koldioxidneutrala evenemang någonsin. Det är ambitiöst, men det är viktigt för motorsporten att göra förflyttningen till mer hållbara fordon, säger Fredrik Johnsson President, Race Of Champions och tillägger.
– Banan på fruset hav vid Pite Havsbad blir ett optimalt test. Vi har redan släppt två modeller av mäktiga och miljövänliga racingbilar och vi har fler spännande nyheter som kommer snart, säger Johnsson.

Föraruppställningen fortsätter att presenteras löpande och arrangörerna förväntar sig att kunna ha publik på plats. Om läget med restriktioner på grund av COVID-19 fortsätter finns en organisation och plan för att hantera det. Löpande information kommer ges under 2021 gällande eventuella restriktioner som påverkar resor, publik och biljettförsäljning inför tävlingen.

Om Race Of Champions:
Race Of Champions (ROC) är en av de största tävlingarna inom global motorsport. I 30 år har det gett publiken och legendariska mästare från Formel 1, Le Mans, Nascar, IndyCar, Rally och Rallycross VM en unik tävlingsupplevelse som är utformad för att jämna ut spelplanen så bara förarnas skicklighet bakom ratten avgör vem som vinner och krönas till ”Mästarnas Mästare”.

Under sina tre decennier har evenemanget varit en tävlingsarena för europeiska legender som Michael Schumacher, Tom Kristensen, Sebastian Vettel, Sébastien Loeb, Petter Solberg, Mattias Ekström, Colin McRae, David Coulthard, Marcus Grönholm och Jenson Button; tillsammans med andra internationella mästare som Jimmie Johnson, Kurt och Kyle Busch och Jeff Gordon från NASCAR; Ryan Hunter-Reay och Josef Newgarden från IndyCar; Travis Pastrana från X Games samt Indy 500 mästarna Ryan Hunter-Reay, Juan-Pablo Montoya och Helio Castroneves.
www.raceofchampions.com

Kontaktpersoner:
Fredrik Johnsson, President, Race Of Champions
[email protected]

Tobias Lindfors, Ordförande och ägare Pite Havsbad Group
tfn +4670-343 42 32, [email protected]

Kristoffer Lundström, VD och delägare Pite Havsbad Group
tfn +4670-305 13 23, [email protected]

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.