F1-legenden Mika Häkkinen klar för Race Of Champions

Formel 1-stjärnan Mika Häkkinen som vunnit två VM-titlar är nu klar för Race Of Champions på Pite Havsbad 2022. Utöver den individuella tävlingen kommer han representera Team Finland tillsammans med Valtteri Bottas.
– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka och tävla igen och att äntligen kunna delta i Race Of Champions. Det kommer skilja sig mycket från att tävla i Formel 1, men jag älskar tävling och det är spektakulärt att köra på snö och is. Jag ska försöka få lite träning hemma hos mig i norra Finland före evenemanget, säger Häkkinen.

Mika Häkkinen, ”Den flygande finländaren”, ansluter till den växande skaran av världsförare som deltar i ROC Snow and Ice på Pite Havsbad 5–6 februari nästa år. Mika Häkkinen som tävlat i Formel 1 i ett decennium, vann VM-titlarna både 1998 och 1999 och är ett av de största namnen inom global motorsport. Innan Häkkinen gick i pension 2002 hade han samlat ihop totalt 20 segrar i Formel 1 och tagit 51 pallplatser. Utöver den individuella tävlingen kommer Häkkinen försöka vinna prestigefyllda ROC Nation’s Cup för team Finland tillsammans med Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas.

– Det är en ära att få representera Team Finland tillsammans med Valtteri Bottas. Vi kommer att göra vårt bästa för att vinna och förhoppningsvis kommer det många finska fans som stöttar oss, säger Häkkinen.

Det är första gången som Mika Häkkinen ställer upp i Race Of Champions men Finland har tagit hem totalt 8 vinster i ROC under åren, varav sex av dessa i det individuella racet och två av team Finland i ROC Nations Cup, senast när Heikki Kovalainen och Marcus Grönholm vann på Stade de France 2006. Finska laget ser starkt ut inför 2022, Valtteri Bottas ser fram emot att få tävla med Häkkinen.

– Jag och Mika har blivit goda vänner, så jag är mycket glad över att ha honom som min lagkamrat och representera Finland i ROC Nations Cup. Sen måste vi naturligtvis försöka slå varandra i individuella Race Of Champions. Oavsett vem som vinner kommer det bli underhållande för fansen, säger Valtteri Bottas, som tog en dominerande seger i det senaste Formel 1-Grand Prix i Turkiet före Max Verstappen.

Tävlingarna på fruset hav i iskalla februari vid Pite Havsbad kommer att bli en extra utmaning i form av korta dagar och låga temperaturer. Häkkinen kommer att utmanas i ett startfält av både legender och blivande stjärnor, inte minst den skandinaviska uppställningen med Bottas, Tom Kristensen, Johan Kristoffersson, Mattias Ekström och Petter och Oliver Solberg är stark.

– Det är jättekul att Finland deltar i Race Of Champions igen med ett så starkt förarpar som Valtteri och Mika. Det kommer att bli mycket prestige inte minst i förhållande till Sverige. De nordiska förarna har kanske lite mer erfarenhet av att köra på snö och is, men konkurrensen från länder som Frankrike, med Sebastien Loeb i spetsen och USA med Travis Pastrana, kommer att bli hård och det händer ofta att nya stjärnor överraskar i ROC, förklarar Fredrik Johnsson, president och grundare till Race Of Champions och fortsätter.

– En sak är säker, det kommer att bli väldigt spektakulärt och underhållande för åskådarna.

Andra världsstjärnor som redan är klara för 2022 år Race Of Champions är; Sebastien Loeb, Travis Pastrana, Tom Kristensen, Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Oliver Solberg, Mattias Ekström och Valtteri Bottas.

– Otroligt kul att Finland får två Formel 1-förare i sitt lag med Valtteri Bottas som vann F1 för några veckor sedan och legenden Mika Häkkinen som dessutom gör sin debut i ROC. Nu närmar sig tävlingen med stormsteg och vi ser fram emot två dagar av stor folkfest och unik tävling på fruset hav, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.