F1-stjärnan Valtteri Bottas klar för Race Of Champions

Formel 1-stjärnan Valtteri Bottas är nu klar för Race Of Champions på Pite Havsbad. Bottas, som tävlar för Mercedes fram till årsskiftet, vann den andra F1-sprinten någonsin och avancerade 16 placeringar från sista startplats till en tredjeplacering i Italiens Grand Prix som kördes andra helgen i september på Monza. Den finländske föraren ser fram emot tävlingarna på snö och is i Piteå 2022.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen få tävla i Race Of Champions efter att ha sett evenemanget på TV i många år. Att årets evenemang dessutom kommer att köras på snö och is gör tävlingen ännu mer spännande, säger Valtteri Bottas.

Bottas avslutade andra helgen i september en framgångsrik tredagars tävling i Formel 1 på legendariska Monza-banan. Han var snabbast i fredagskvalet, vann den nya F1-sprinten på lördagen och slutade på en total tredjeplats efter ett fantastiskt lopp på söndagen med 16 omkörningar efter att ha flyttats från pole position till att starta sist på grund av mekaniska problem som tvingade Mercedes att byta motor.

– För oss i teamet bakom Race Of Champions är det fantastiskt roligt att kunna presentera världsstjärnor som Valtteri Bottas som nu ansluter till tävlingarna på Pite Havsbad. Vi vet att vi utformar ett intressant och världsunikt koncept som lockar många av de allra bästa förarna i världen, säger Fredrik Johnsson, president och grundare till Race Of Champions.

Från Mercedes till Alfa Romeo
Ifjol, 2020, slutade Bottas som tvåa i den totala placeringen för F1-världsmästerskapet bakom Lewis Hamilton och är denna säsong för närvarande 3:a bakom Max Verstappen och Lewis. Den tidigare GP3-mästaren som började sin Formel 1-karriär hos Williams innan han flyttade till Mercedes, har nu tecknat ett flerårigt avtal om att köra för Alfa Romeo från och med 2022.

Valtteri Bottas resultat sen starten av karriären 2013 är imponerande med fyra F1 Constructors World Championship-titlar med Mercedes, 9 vinster i Formel 1, 64 pallplatser och 17 pole positions.

Tycker om snö och is
Bottas tycker om att köra på snö och is har tävlat i Arctic Rally under F1s vinteruppehåll 2019, 2020 och 2021. Utöver att tävla i individuella Race Of Champions kommer Bottas också att stå i spetsen för Team Finland i ROC Nations Cup.

–  Jag har tävlat i Arctic Rally några gånger så förhoppningsvis hjälper den erfarenheten oss när vi strävar efter att slå den starka konkurrensen, och särskilt våra nordiska grannar från Sverige och Norge, för att lägga till bland Finlands många vinster både i individuella ROC och ROC Nations Cup, säger Valtteri Bottas.

Finland har totalt tagit hem 8 vinster i ROC under åren, varav 6 av dessa i det individuella racet och 2 av team Finland i ROC Nations Cup, senast när Heikki Kovalainen och Marcus Grönholm vann på Stade de France 2006. Vem som blir Valtteri Bottas finländske lagkamrat kommer att meddelas närmare evenemanget.

– Pite Havsbad ser fram emot att välkomna ett stort antal besökare under denna unika motorsportshelg och folkfest i februari. Trycket på anläggningen och hotellet är redan hårt, och nu med ytterligare världsförare som ansluter så lär vi märka det på bokningarna, säger Tobias Lindfors, koncern VD och ägare Pite Havsbad Group.

Andra världsstjärnor som redan är klara för 2022 år Race Of Champions är; Sebastien Loeb, Travis Pastrana, Tom Kristensen, Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Oliver Solberg och Mattias Ekström.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.