NASCAR-mästaren Jimmie Johnson klar för Race Of Champions

En av de mest hyllande förarna inom amerikansk motorsport är nu klar för Race Of Champions på Pite Havsbad 2022. Den sjufaldige NASCAR-mästaren Jimmie Johnson ansluter till den starka skaran av världsförare som är klara för att tävla på is och snö i februari. Utöver den individuella tävlingen kommer Johnson representera Team USA tillsammans med Travis Pastrana i ROC Nations Cup.

– Först Valtteri Bottas och Mika Häkkinen från Formel1 och nu ett fantastiskt besked att NASCAR-stjärnan Jimmy Johnson ansluter till tävlingen. vi har verkligen lyckats få representanter från många olika genrer inom motorsporten. Nu har vi toppförare från hela världen som gör upp på samma villkor oavsett bakgrund. Det är omöjligt att på förhand säga vem som kommer vinna och det är ju precis det Race Of Champions handlar om. Det kommer bli två galet spännande och fartfyllda dagar, en stor folkfest i februari, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

Jimmie Johnson har tävlat på heltid i NASCAR Cup Series mellan 2002–2020 och har samlat ihop totalt 83 vinster och vunnit sju mästerskap innan han flyttade till NTT IndyCar Serien inför säsongen 2021. Jimmie Johnson kommer att tävla mot en uppställning av både rutinerade legender och nya stjärnskott och hans lagkamrat för Nations Cup, extremsportaren och 2021 års American Rally mästare Travis Pastrana, ser fram emot att tävla tillsammans.

– Det här är precis vad jag hade hoppats på. Jimmie och jag hade lite otur när vi tävlade tillsammans 2006 och 2007, men jag tror att den här typen av bana kommer att vara perfekt för oss, säger Travis Pastrana.

ROC Snow and Ice kommer hållas på det frusna havet vid Pite Havsbad och blir ytterligare ett tillfälle för förare som är vana vid oförutsägbart underlag och nascarbilar att visa vad de går för.

– De korta dagarna, kalla klimatet och de växlande väderförhållandena gör att banan på Pite Havsbad kommer passa bra för allroundtalanger som Jimmie. Han har inte så mycket erfarenhet av fyrhjulsdrift men han är väldigt skicklig på off-road körning i höga hastigheter, så jag är säker på att han kommer att anpassa sig väldigt snabbt precis som han gjorde 2002, säger Fredrik Johnsson, President Race Of Champions och fortsätter.

– Förare medverkar i Race Of Champions för att det ger en speciell upplevelse och innovativa utmaningar som de inte hittar under sina normala tävlingssäsonger. Tävlingen har framgångsrikt hållits på stora arenor över hela världen, men det kommer att bli riktigt kul att gå tillbaka till den naturliga terrängen, och att få testa köra på snö och is säger Johnsson.

2002 vann Jimmie Johnson ROC Nations Cup på Gran Canaria i Spanien, när han tillsammans med NASCAR-kollegan Jeff Gordon representerade Team USA. De var de första NASCAR-förarna att tävla i Race Of Champions.

– Gran Canaria var väldigt lerigt och jag tror inte att de andra förarna visste hur mycket erfarenhet av dirtracing vi hade. Det var nog inte många som förväntade sig att jag skulle köra bra eller som ens visste vem jag var. Att vinna ROC Nation’s Cup var något alldeles unikt och är enda evenemanget där jag haft möjligheten att representera mitt land. Jag har åstadkommit mycket i min karriär, men det är den enda upplevelsen som jag har haft på det sättet, säger Jimmie Johnson och fortsätter.

– Det är fantastiskt att få en chans till! Jag ser verkligen fram emot att återvända till ROC och tävla med Travis. Han är en enorm talang och vi har alltid kul när vi tävlar ihop. Nu hoppas vi på ytterligare en rolig upplevelse på snö och is med goda resultat, säger Johnson.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.