Schumacher och Vettel tävlar i Race Of Champions

Fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel, och hans landsman Mick Schumacher, ansluter till Race Of Champions Snow & Ice på Pite Havsbad i februari 2022.
– Jag ser verkligen fram emot att tävla i Race Of Champions igen och att få representera Tyskland tillsammans med Mick Schumacher, säger Sebastian Vettel.

Tyskland kommer med andra ord att representeras av ett mycket starkt lag i ROC Nations Cup som går av stapeln på lördagen den 5 februari, och självklart siktar både Vettel och Schumacher också på att bli korade ”Mästarnas mästare” i det individuella Race Of Champions som avgörs söndagen den 6 februari.

– Under Race Of Champions i Mexico kom vi tvåa i Nations Cup, så vårt mål är att göra en ännu bättre runda i Sverige, säger Sebastian Vettel.

– De andra lagen, särskilt de nordiska, kan ha mer erfarenhet av iskörning, men vi ska försöka kompensera för det med vår motivation och vilja att vinna. Hur som helst ser jag fram emot att delta och träffa alla förare under Race Of Champions, säger Mick Schumacher och fortsätter. Snön och isen kommer att göra de här ROC-tävlingarna till något väldigt speciellt, och jag är säker på att vi förare kommer att ha det galet bra tillsammans i Sverige.

Världsfinalen i Race Of Champions Snow & Ice kommer att hållas på den frusna Östersjön, och blir det största motorsportevenemanget som någonsin hållits i Norrbotten. Banan i Sverige kommer inte bara att bli den snabbaste och bredaste banan i ROC:s trettioåriga historia, utan den kommer att hållas på den oförutsägbara ytan av det frusna havet och i en mängd olika racerbilar.

– Det blir ett världsunikt arrangemang där formel 1-förare som Schumacher och Vettel för första gången kör på fruset hav. Vi har ett väldigt starkt startfält och fler förare kommer meddelas under kommande månad. Publiken har verkligen något riktigt häftigt att se fram emot där vi har världsförare från bland annat formel 1, rallycross och NASCAR, säger Tobias Lindfors, koncern vd och ägare Pite Havsbad Group.

Vettel som är den yngsta F1-världsmästaren någonsin och en av de mest framgångsrika förarna inom Formel 1-historien tävlar för närvarande för Aston Martin Cognizant Formula OneTM Team. Vettel har tidigare tävlat nio gånger i Race Of Champions final och korades till ”Mästarnas mästare” på ROC London 2015 då han i sista uppgörelsen slog Le Mans-legenden, Tom Kristensen.

– Race Of Champions i Sverige och på Pite Havsbad har väckt allas nyfikenhet, inklusive Mick och Sebastian, som båda ställde många frågor när vi träffades vid den mexikanska F1 Grand Prix. Sebastian är en av de mest framgångsrika förarna i ROC-historien och Mick gjorde ett stort intryck på alla i hans debut på ROC Mexico. Det ska bli väldigt intressant att se hur de anpassar sig till den nya banan på is och snö, säger Fredrik Johnsson, President Race Of Champions.

Vettel tävlade under många år i Race Of Champions tillsammans med Mick Schumachers pappa, Formel 1-legenden Michael Schumacher. Tillsammans vann de sex titlar från 2007 till 2012. Mick Schumacher har vunnit både FIA ​​Formel 3 European Championship (2018) och FIA Formula 2 Championship (2020). Schumacher tävlar idag för Uralkali Haas F1 Team och är medlem i Ferrari Driver Academy. Det blir andra gången som Mick Schumacher ställer upp och tävlar i Race Of Champions.

Alla nyheter

Padelsatsning inför sommarsäsongen

Pite Havsbad satsar ytterligare på sitt sommarutbud med två nya padelbanor utomhus som köpts upp i samband med PDL Center i Piteås konkurs. Banorna kommer

Dela sidan

Facebook
Twitter
LinkedIn

information

Äventyrsbadet

11/2-2023
Mellan 18:00-19:00 är abonnerat och stängt för allmänheten.